Hva er LinkedIn og hvordan finne jobber på denne plattformen

Opprettet 8 mars, 2024
LinkedIn-jobber

LinkedIn er en kraftig profesjonell nettverksplattform som har revolusjonert måten folk finner jobber på og får kontakt med potensielle arbeidsgivere. Enten du aktivt søker etter en ny jobb eller bare ønsker å utvide ditt profesjonelle nettverk, gir LinkedIn et vell av muligheter og ressurser for å hjelpe deg med å nå dine karrieremål. I denne artikkelen vil jeg veilede deg gjennom prosessen med å bruke LinkedIn for å finne jobber og maksimere sjansene for suksess.

Forstå fordelene ved å bruke LinkedIn for jobbsøk

En av hovedfordelene ved å bruke LinkedIn for jobbsøk er muligheten til å vise frem ferdighetene og erfaringene dine for et bredt publikum. I motsetning til en tradisjonell CV, kan LinkedIn-profilen din inneholde multimediaelementer som videoer, presentasjoner og porteføljer, slik at du kan demonstrere evnene dine på en mer dynamisk og engasjerende måte. I tillegg gir LinkedIn en plattform for rekrutterere og ansettelsesledere for å søke etter kandidater, noe som betyr at selv om du ikke aktivt søker etter en jobb, kan du fortsatt bli oppdaget av potensielle arbeidsgivere.

En annen fordel med LinkedIn er muligheten til å få kontakt med fagfolk innen ditt felt. Ved å bygge et nettverk av kontakter kan du få verdifull innsikt i bransjetrender, ledige stillinger og karriereutviklingsmuligheter. LinkedIn tilbyr også ulike grupper og fellesskap der du kan delta i diskusjoner og dele kunnskap med likesinnede.

Hvordan lage en effektiv LinkedIn-profil

Å lage en effektiv LinkedIn-profil er avgjørende for å tiltrekke oppmerksomhet fra arbeidsgivere og øke sjansene dine for å få jobb. Her er noen tips for å hjelpe deg med å optimalisere profilen din:

 1. Velg et profesjonelt profilbilde: Bruk et bilde av høy kvalitet som presenterer deg i et positivt og profesjonelt lys. Unngå å bruke tilfeldige eller upassende bilder som kan reflektere dårlig på ditt profesjonelle merke.
 2. Lag en overbevisende overskrift: Overskriften din vises rett under navnet ditt og er noe av det første folk ser når de besøker profilen din. Bruk denne plassen til å vise frem ekspertisen din og fange oppmerksomheten til rekrutterere.
 3. Skriv en kortfattet og engasjerende oppsummering: Sammendraget ditt skal gi en kort oversikt over din faglige bakgrunn, og fremheve dine viktigste ferdigheter og prestasjoner. Bruk et klart og konsist språk for å gjøre det enkelt for leserne å forstå verdiforslaget ditt.
 4. List opp din erfaring og utdanning: Ta med arbeidserfaringen din, fremhev dine roller, ansvar og prestasjoner. Ikke glem å inkludere utdanningshistorien din også.
 5. Legg til relevante ferdigheter: LinkedIn lar deg liste opp ferdighetene dine, så sørg for å inkludere de som er relevante for ønsket jobb. Dette vil hjelpe rekrutterere med å finne deg når de søker etter kandidater med spesifikke ferdighetssett.
 6. Be om anbefalinger: Be kolleger, veiledere eller klienter om å skrive anbefalinger til deg. Disse attester kan legge til troverdighet til profilen din og gi innsikt i arbeidsmoral og evner.

Ved å følge disse trinnene kan du lage en overbevisende LinkedIn-profil som vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og tiltrekke deg oppmerksomheten til potensielle arbeidsgivere.

Optimalisering av LinkedIn-profilen din for jobbsøking


Når du har opprettet LinkedIn-profilen din, er det viktig å optimalisere den for jobbsøking. Her er noen strategier for å gjøre profilen din mer synlig for rekrutterere:

 • Bruk relevante søkeord: Tenk på søkeordene som rekrutterere kan bruke når de søker etter kandidater, og inkorporer dem i profilen din. Dette vil øke sjansene dine for å vises i søkeresultater.
 • Tilpass URL-adressen din: LinkedIn lar deg tilpasse profil-URLen din, så dra nytte av denne funksjonen. Velg en URL som inneholder navnet ditt eller en variant av det, noe som gjør det lettere for andre å finne deg.
 • Fullfør alle deler av profilen din: Fyll ut hver del av profilen din, inkludert utdanning, sertifiseringer, frivillig erfaring og all annen relevant informasjon. Jo mer komplett profilen din er, jo mer sannsynlig er det at du vises i søkeresultatene.
 • Engasjer deg med LinkedIns innhold: LinkedIn belønner brukere som aktivt engasjerer seg på plattformen ved å promotere profiler og innhold. Lik, kommenter og del relevante innlegg for å øke din synlighet og tiltrekke oppmerksomheten til rekrutterere.

Ved å optimalisere LinkedIn-profilen din for jobbsøking, kan du øke sjansene dine for å bli oppdaget av potensielle arbeidsgivere og få drømmejobben din.

Bruke LinkedIn jobbsøkefunksjoner

LinkedIn tilbyr en rekke jobbsøkefunksjoner for å hjelpe deg med å finne den perfekte muligheten. Her er noen tips for å få mest mulig ut av disse funksjonene:

 • Bruk avanserte søkefiltre: Når du søker etter jobber på LinkedIn, bruk de avanserte søkefiltrene for å begrense resultatene dine.
 • Du kan filtrere etter plassering, bransje, erfaringsnivå og mer for å finne jobber som stemmer overens med dine preferanser.
 • Sett opp jobbvarsler: LinkedIn lar deg sette opp jobbvarsler basert på søkekriteriene dine. Dette betyr at du vil motta varsler når nye jobber som samsvarer med dine preferanser blir lagt ut, noe som sikrer at du aldri går glipp av en mulighet.
 • Lagre stillingsannonser: Hvis du kommer over et stillingsannonse som interesserer deg, lagre det til senere. Dette gjør at du enkelt kan henvise tilbake til den når du er klar til å søke.
 • Søk direkte gjennom LinkedIn: Mange arbeidsgivere lar deg søke på jobber direkte gjennom LinkedIn. Dra nytte av denne funksjonen for å effektivisere søknadsprosessen og øke sjansene dine for å bli lagt merke til.

Ved å bruke disse jobbsøkefunksjonene kan du effektivt navigere i det store antallet stillingsannonser på LinkedIn og finne de som er mest relevante for dine karriereambisjoner.

Nettverk på LinkedIn for jobbmuligheter

Nettverk er et avgjørende aspekt for å finne jobbmuligheter på LinkedIn. Her er noen strategier for å hjelpe deg med å bygge et sterkt profesjonelt nettverk:

 • Få kontakt med kolleger og klassekamerater: Start med å få kontakt med dine nåværende og tidligere kolleger, klassekamerater og professorer. Disse forbindelsene kan gi verdifull innsikt i ledige stillinger og introdusere deg til nye muligheter.
 • Bli med i bransjerelaterte grupper: LinkedIn tilbyr et bredt spekter av faggrupper der du kan få kontakt med enkeltpersoner som deler dine interesser og ekspertise. Bli med i relevante grupper og delta aktivt i diskusjoner for å utvide nettverket ditt og holde deg informert om bransjetrender.
 • Engasjer kontaktene dine: Engasjer regelmessig med kontaktene dine ved å like, kommentere og dele innleggene deres. Dette vil hjelpe deg med å etablere og opprettholde sterke relasjoner, og øke sannsynligheten for at jobbmuligheter deles med deg.
 • Delta på virtuelle arrangementer og webinarer: LinkedIn arrangerer ofte virtuelle arrangementer og webinarer om ulike emner. Delta i disse arrangementene for å utvide kunnskapen din, få kontakt med bransjefolk og potensielt oppdage nye jobbmuligheter.

Nettverk på LinkedIn handler ikke bare om å be om tjenester; det handler om å bygge meningsfulle relasjoner og gjensidig fordelaktige forbindelser. Ved å investere tid og krefter på nettverksbygging kan du åpne dører til nye jobbmuligheter som kanskje ikke blir utlyst andre steder.

LinkedIn jobber 2

Bruker LinkedIn Premium for jobbsøking

LinkedIn tilbyr et premium-abonnement kalt LinkedIn Premium, som gir tilleggsfunksjoner og fordeler for jobbsøkere. Slik kan LinkedIn Premium forbedre jobbsøket ditt:

InMail: Med LinkedIn Premium får du tilgang til InMail, som lar deg sende direkte meldinger til andre LinkedIn-medlemmer, selv om du ikke er tilkoblet. Dette kan være spesielt nyttig for å nå ut til rekrutterere og ansettelsesledere.

Jobbsøkerinnsikt: LinkedIn Premium gir innsikt i hvem andre som har søkt på en jobb, og gir deg en bedre forståelse av konkurrentene dine. Denne informasjonen kan hjelpe deg med å skreddersy søknaden din og skille deg ut fra andre kandidater.

Forbedrede søkefiltre: LinkedIn Premium tilbyr mer avanserte søkefiltre, slik at du kan avgrense jobbsøkingen ytterligere. Dette kan spare deg for tid ved å gi deg mer målrettede jobbmuligheter.

Utvalgt søker: LinkedIn Premium-medlemmer har muligheten til å fremheve seg selv som en «Fremhevet søker» på stillingsannonser. Dette kan øke din synlighet og gjøre deg mer attraktiv for potensielle arbeidsgivere.

Selv om LinkedIn Premium har en kostnad, kan det være en verdifull investering hvis du aktivt søker etter en jobb og ønsker å dra nytte av tilleggsfunksjonene og fordelene den tilbyr.

Vis frem dine ferdigheter og erfaringer på LinkedIn

Din LinkedIn-profil er en utmerket plattform for å vise frem dine ferdigheter og erfaringer. Her er noen strategier for effektivt å fremheve kvalifikasjonene dine:

 • Bruk ferdighetsdelen: LinkedIn lar deg liste opp ferdighetene dine, så sørg for å inkludere de som er relevante for ønsket jobb. Vær strategisk i valg av ferdigheter og fokuser på de som er mest ettertraktet i din bransje.
 • Ta med multimedieelementer: Dra nytte av LinkedIns multimediefunksjoner ved å inkludere videoer, presentasjoner eller eksempler på arbeidet ditt. Dette vil gi arbeidsgivere en mer omfattende forståelse av dine evner og tillate deg å skille deg ut fra andre kandidater.
 • Del prestasjonene dine: Bruk erfaringsdelen av profilen din for å fremheve dine viktigste prestasjoner og bidrag i hver rolle.
 • Kvantifiser prestasjonene dine når det er mulig for å demonstrere effekten du hadde i dine tidligere stillinger.
 • Publiser artikler og innlegg: LinkedIn lar deg publisere artikler og dele innlegg om ulike emner. Dra nytte av denne funksjonen for å vise frem ekspertisen din og etablere deg selv som en tankeleder innen ditt felt.

Ved å vise frem dine ferdigheter og erfaringer effektivt på LinkedIn, kan du tiltrekke deg oppmerksomheten til arbeidsgivere og posisjonere deg selv som en høyt kvalifisert kandidat.

Utnytte LinkedIn-grupper for jobbsøking

LinkedIn-grupper er fellesskap der fagpersoner med lignende interesser eller tilknytninger kan koble seg sammen og dele kunnskap. Slik kan du utnytte LinkedIn-grupper for jobbsøk:

Bli med i relevante grupper: Søk etter grupper som samsvarer med din bransje, karrieremål eller interesser. Å bli med i disse gruppene vil tillate deg å få kontakt med likesinnede fagfolk og få innsikt i jobbmuligheter.

Delta i diskusjoner: Engasjer gruppemedlemmer ved å delta i diskusjoner, dele ekspertisen din og stille gjennomtenkte spørsmål. Dette vil hjelpe deg å etablere deg som en verdifull bidragsyter og utvide ditt profesjonelle nettverk.

Sjekk jobbtavlene: Mange LinkedIn-grupper har dedikerte jobbtavler der medlemmer kan legge ut ledige stillinger eller dele jobbmuligheter. Sørg for å sjekke disse tavlene regelmessig for relevante stillingsannonser.

Nå ut til gruppemedlemmer: Hvis du kommer over et gruppemedlem som jobber i en bedrift du er interessert i eller har en jobb som stemmer overens med dine ferdigheter, ikke nøl med å ta kontakt. Tilpass budskapet ditt og forklar hvorfor du henvender deg, vis genuin interesse for jobben eller karriereveien deres.

Ved å utnytte LinkedIn-grupper kan du benytte deg av et fellesskap av fagfolk som kan gi støtte, råd og potensielle jobbmuligheter.

LinkedIn karriereressurser og verktøy

LinkedIn tilbyr en rekke karriereressurser og verktøy for å hjelpe deg i jobbsøkingen. Her er noen verdifulle ressurser å utforske:

 • LinkedIn Learning: LinkedIn Learning tilbyr et bredt spekter av nettbaserte kurs og veiledninger om ulike emner, inkludert jobbsøkestrategier, CV-skriving og intervjuforberedelse. Dra nytte av disse ressursene for å forbedre ferdighetene dine og øke salgbarheten.
 • LinkedIn Salary Insights: LinkedIn Salary Insights gir lønnsdata og innsikt for ulike yrker og bransjer. Bruk dette verktøyet til å undersøke lønnsområder og forhandle frem jobbtilbud mer effektivt.
 • LinkedIn-arrangementer: LinkedIn-begivenheter lar deg oppdage og delta på virtuelle eller personlige hendelser relatert til din bransje eller karriereinteresser.
 • Å delta på disse arrangementene kan utvide kunnskapen din, utvide nettverket ditt og potensielt føre til jobbmuligheter.
 • LinkedIn Company Pages: Utforsk LinkedIn Company Pages for å lære mer om ulike organisasjoner, deres bedriftskultur og ledige stillinger. Følgende firmasider kan holde deg oppdatert på nye stillingsannonser og bedriftsnyheter.

Ved å utnytte disse karriereressursene og verktøyene som tilbys av LinkedIn, kan du få et konkurransefortrinn i jobbsøkingen din og ta informerte beslutninger om karrieren din.

Konklusjon


LinkedIn er et kraftig verktøy for jobbsøkere, og tilbyr en plattform for å vise frem ferdighetene dine, få kontakt med fagfolk og oppdage nye jobbmuligheter. Ved å følge strategiene som er skissert i denne artikkelen, kan du opprette en effektiv LinkedIn-profil, optimalisere den for jobbsøking og utnytte plattformens funksjoner for å maksimere sjansene dine for å finne drømmejobben. Husk å holde deg aktiv, engasjere deg i nettverket ditt og få mest mulig ut av ressursene og verktøyene som LinkedIn tilbyr. Lykke til med jobbsøkingen!

LinkedIn er en profesjonell nettverksplattform designet for karriereutvikling og forretningsforbindelser. Det lar brukere opprette en profesjonell profil, få kontakt med kolleger og jevnaldrende, og få tilgang til stillingsannonser og bransjeinnsikt. Å bruke LinkedIn for jobbsøking gir tilgang til et stort nettverk av fagfolk og rekrutterere, noe som gjør det til et viktig verktøy for karriereutvikling

For å optimalisere LinkedIn-profilen din for jobbmuligheter, sørg for at profilen din er fullstendig og oppdatert med relevant arbeidserfaring, ferdigheter og et profesjonelt hodebilde. Bruk i tillegg søkeord relatert til din bransje eller ønsket stilling, og be om anbefalinger fra kolleger for å øke troverdigheten din. Aktivt engasjement med relevant innhold og bli med i faggrupper kan også øke din synlighet for potensielle arbeidsgivere

Bruk LinkedIn jobbsøkefunksjonen til å filtrere stillingsannonser basert på plassering, bransje, erfaringsnivå og mer. Følg bedrifter av interesse for å holde deg oppdatert på deres siste ledige stillinger, og engasjere seg i innholdet deres for å vise din interesse. Nettverk med fagfolk i din bransje, delta på LinkedIn-arrangementer og nå ut til rekrutterere kan også forbedre jobbsøkerinnsatsen din på plattformen betydelig.