Hvor viktige er Hashtags på TikTok

Opprettet 7 mars, 2024
tiktok hashtags

TikTok har tatt den sosiale medieverdenen med storm, og fengslet millioner av brukere med kortformede videoer og kreativt innhold. Med dens økende popularitet er det viktig for brukere å forstå rollen som hashtagger spiller på TikTok. Hashtags er en viktig komponent i TikToks algoritme, og hjelper brukere med å oppdage og engasjere seg med relevant innhold. I denne artikkelen vil jeg diskutere betydningen av hashtags på TikTok og hvordan de kan øke din synlighet og rekkevidde på plattformen.

Rollen til hashtags på TikTok

Hashtags fungerer som en måte å kategorisere og organisere innhold på TikTok. Når du inkluderer en hashtag i videoens bildetekst eller kommentarer, blir den søkbar og oppdages av andre brukere. Hvis du for eksempel legger ut en dansevideo og inkluderer hashtaggen #dance, vil alle som søker etter den hashtaggen kunne finne videoen din. Hashtags gjør det også mulig for brukere å følge spesifikke emner og trender, slik at de aldri går glipp av de siste virale utfordringene eller trendene.

I tillegg spiller hashtags en avgjørende rolle i TikToks algoritme. Når du bruker relevante hashtags, øker det sjansene for at videoen din vises på «For You»-siden, som er der TikTok viser innhold til brukere basert på deres preferanser og interesser. Derfor kan det å bruke hashtags strategisk øke sjansene dine for å nå et bredere publikum og få flere følgere betraktelig.

Fordeler med å bruke hashtags på TikTok

Å bruke hashtags på TikTok gir en rekke fordeler for både innholdsskapere og bedrifter. For det første gir hashtags et middel til å øke videoens synlighet. Ved å bruke populære hashtags har innholdet ditt større sjanse for å bli oppdaget av brukere som aktivt søker etter disse emnene eller trendene. Denne økte synligheten kan føre til flere likes, kommentarer og delinger, og til slutt øke engasjementet og antallet følgere.

Dessuten hjelper hashtags deg med å bli med i samtaler og fellesskap på TikTok. Når du bruker nisjespesifikke hashtags, kan du få kontakt med likesinnede personer som deler lignende interesser. Dette kan føre til samarbeid, partnerskap og til og med nettverksmuligheter. Ved å bruke hashtags kan du benytte deg av bestemte fellesskap og bygge en lojal fanbase for innholdet ditt.

Til slutt lar hashtags på TikTok deg holde deg relevant og oppdatert med de siste trendene. Ved å følge trendende hashtags kan du identifisere populære utfordringer, danser eller memer som for tiden sirkulerer på plattformen. Å inkludere disse trendene i videoene dine kan øke sjansene dine for å bli viral og nå ut til et bredere publikum.

Hvordan finne trendende hashtags på TikTok

Å finne trendende hashtags på TikTok er avgjørende for å forbli relevant og maksimere rekkevidden din. Her er noen effektive strategier for å oppdage populære hashtags på plattformen:

 1. Utforsk Discover-siden: TikToks Discover-side er en skattekiste av trending innhold og hashtags. Ved å bla gjennom denne delen regelmessig, kan du identifisere hashtags som får oppmerksomhet og bruke dem i videoene dine.
 2. Følg influencere og skapere: Influencers og innholdsskapere leder ofte an når det kommer til populære trender og hashtags. Ved å følge dem og ta hensyn til hashtaggene de bruker, kan du ligge i forkant.
 3. Bruk TikToks søkefunksjon: TikToks søkefelt lar deg utforske hashtags relatert til spesifikke emner. Bare skriv inn et nøkkelord eller en setning, og TikTok vil vise relevante hashtags som du kan inkludere i videoene dine.
 4. Forskning på andre plattformer: Mens TikTok er plattformen for trendende hashtags, kan andre sosiale medieplattformer også gi verdifull innsikt. Sjekk ut hashtags som er populære på Instagram,
 5. Twitter eller YouTube, da de kanskje også er populære på TikTok.

Husk at det er avgjørende å bruke hashtags som er relevante for innholdet ditt og samsvarer med din nisje. Bruk av tilfeldige eller urelaterte hashtags kan føre til uengasjement og kan til og med føre til at innholdet ditt blir flagget som spam.

Strategier for effektiv bruk av hashtags på TikTok

Effektiv bruk av hashtags på TikTok kan påvirke innholdets synlighet og engasjement betydelig. Her er noen strategier du bør vurdere:

 1. Vær spesifikk: Bruk av spesifikke hashtags som er relevante for innholdet ditt, kan hjelpe deg med å målrette målgruppen din. For eksempel, i stedet for å bruke #skjønnhet, prøv å bruke #hudpleie eller #makeuptutorial for å tiltrekke brukere som er spesielt interessert i disse emnene.
 2. Bland populære og nisje-hashtags: Bruk av en kombinasjon av populære og nisje-hashtags kan hjelpe deg med å finne en balanse mellom å nå et bredere publikum og få kontakt med et mer engasjert fellesskap. Populære hashtags øker sjansene dine for å bli oppdaget, mens nisje-hashtags hjelper deg med å komme i kontakt med et målrettet publikum.
 3. Lag merkede hashtags: Hvis du er en bedrift eller innholdsskaper, bør du vurdere å lage dine egne merkede hashtags. Merkede hashtags kan hjelpe deg med å bygge merkevarebevissthet, oppmuntre brukergenerert innhold og skape en følelse av fellesskap rundt merkevaren din.
 4. Engasjer deg med hashtag-utfordringer: TikTok er kjent for sine virale utfordringer. Å delta i hashtag-utfordringer øker ikke bare sjansene dine for å bli viral, men hjelper deg også med å få kontakt med det større TikTok-fellesskapet. Engasjer deg med populære utfordringer ved å bruke de tilsvarende hashtaggene og sette ditt unike spinn på trenden.

Hvor mange hashtags bør du bruke på TikTok?

Antall hashtags du bør bruke på TikTok avhenger av innholdet og målene dine. Mens TikTok tillater opptil 100 tegn i en bildetekst, anbefales det generelt å bruke rundt 3-5 hashtags per video. Bruk av for mange hashtags kan få bildeteksten til å se rotete og søppel ut. Fokuser heller på å bruke relevante og målrettede hashtags som nøyaktig beskriver innholdet ditt.

Forskning viser at videoer med 3-5 hashtags har en tendens til å gi bedre resultater når det gjelder engasjement og rekkevidde. Det er imidlertid viktig å eksperimentere og finne det som fungerer best for din spesifikke nisje og målgruppe. Hold oversikt over videoens ytelse ved å analysere analysene levert av TikTok for å finne ut hvilke hashtags som driver mest engasjement.

tiktok hashtags 2

Virale hashtags på TikTok og deres innvirkning

Virale hashtags på TikTok kan kaste innholdet ditt inn i rampelyset, og eksponere det for et massivt publikum. Å bruke disse trendende hashtaggene kan ha stor innvirkning på synlighet og engasjement. Det er imidlertid viktig å merke seg at å ri på bølgen av virale hashtags krever rask tenkning og å holde seg oppdatert med de siste trendene. Å inkludere en viral hashtag i innholdet ditt kan øke sjansene dine for å vises på «For deg»-siden og bli viral selv.

Når du bruker virale hashtags, er det avgjørende å sette ditt unike spinn på trenden for å skille seg ut fra mengden. Å legge til din egen kreativitet og personlighet til trenden vil hjelpe deg med å fange oppmerksomheten til brukerne og øke sjansene dine for å få følgere og engasjement.

Bruker trendende hashtags på TikTok i dag

For å få mest mulig ut av trendende hashtags på TikTok, vurder følgende tips:

 1. Handle raskt: Trender på TikTok kommer og går raskt. For å utnytte en trendende hashtag, må du handle raskt og lage innhold som er i tråd med trenden så snart som mulig.
 2. Hold deg autentisk: Selv om det er viktig å hoppe på trendende hashtags, er det like viktig å være tro mot merkevaren din og autentisiteten din. Lag innhold som resonerer med målgruppen din samtidig som du inkorporerer den trendende hashtaggen sømløst.
 3. Legg til verdi: Ikke bare bruk trendende hashtags for sakens skyld. Gi verdi til publikum gjennom underholdende, informativt eller inspirerende innhold. Ved å tilføre verdi øker du sjansene for at brukere engasjerer seg i innholdet ditt og følger kontoen din.
 4. Overvåk trender og engasjer deg: Hold deg aktiv på TikTok og overvåk de siste trendene. Engasjer med andre skapere ved å bruke samme hashtag ved å like, kommentere og samarbeide. Dette vil hjelpe deg med å bygge forbindelser og øke synligheten din i TikTok-fellesskapet.

Konklusjon: Viktigheten av hashtags på TikTok

Avslutningsvis spiller hashtags en avgjørende rolle for å utvide rekkevidden og synligheten din på TikTok. Ved å bruke relevante og målrettede hashtags kan du øke sjansene dine for å vises på «For deg»-siden, nå ut til et bredere publikum og få flere følgere. Hashtags hjelper deg med å kategorisere innholdet ditt, bli med i samtaler og fellesskap, og holde deg oppdatert med de siste trendene.

For å få mest mulig ut av hashtags på TikTok, husk å være strategisk, autentisk og kreativ. Bruk en blanding av populære og nisje-hashtags, engasjer deg i trendutfordringer og overvåk plattformen for de siste trendene. Ved å utnytte kraften til hashtags kan du låse opp det fulle potensialet til TikTok og oppnå innholdsmålene dine.

For å bruke hashtags på TikTok, bare inkludere dem i bildeteksten til videoen din før du publiserer den. Du kan også legge til hashtags i kommentarer på dine egne videoer eller andres for å øke synligheten. Ved å klikke på en hashtag kommer du til en side med alle videoene merket med den spesifikke hashtaggen

Trendende hashtags på TikTok er populære tags som er mye brukt og aktivt engasjert i av TikTok-fellesskapet. Disse hashtaggene gjenspeiler ofte aktuelle utfordringer, memer eller emner som får oppmerksomhet på plattformen. Bruk av trendende hashtags kan bidra til å øke synligheten til innholdet ditt

TikTok lar brukere inkludere opptil 100 tegn i bildeteksten, slik at du kan bruke så mange hashtags du vil innenfor denne grensen. Imidlertid anbefales det generelt å bruke en blanding av populære, nisje- og merkede hashtags som er relevante for innholdet ditt. Eksperimentering med forskjellig antall hashtags og analyse av deres innvirkning på videoens ytelse kan hjelpe deg med å bestemme den optimale mengden for innholdet ditt