Hvordan gå live på TikTok?

Opprettet 7 mars, 2024
tiktok live

TikTok har tatt den sosiale medieverdenen med storm med sine korte og kreative videoer. Men visste du at du også kan gå live på TikTok? Å gå live på TikTok lar deg få kontakt med publikum i sanntid, og skape en mer interaktiv og engasjerende opplevelse. I denne artikkelen vil jeg veilede deg gjennom prosessen med å gå live på TikTok, fra kravene til feilsøking av vanlige problemer, og dele noen tips for en vellykket livestream.

Fordelene med å gå live på TikTok

Å gå live på TikTok gir en rekke fordeler for innholdsskapere og påvirkere. Først og fremst lar den deg samhandle med publikum i sanntid, fremme en følelse av fellesskap og bygge sterkere forbindelser. Å gå live gir deg også muligheten til å vise frem din personlighet og engasjere seg med seerne dine gjennom live chat og spørsmål og svar. I tillegg har TikToks algoritme en tendens til å prioritere live-strømmer, noe som øker sjansene dine for å nå et bredere publikum og få flere følgere.

Krav for å gå live på TikTok - antall følgere og kontokvalifisering

Før du kan gå live på TikTok, er det noen få krav du må oppfylle. For det første må du ha et visst antall følgere. Selv om det nøyaktige antallet ikke offentliggjøres av TikTok, antas det generelt å være rundt 1000 følgere. Så hvis du ønsker å gå live, sørg for at du fokuserer på å øke antallet følgere ved å lage innhold av høy kvalitet og engasjere publikum.

I tillegg til kravet om antall følgere, må du også oppfylle visse kontokvalifikasjonskriterier. Sørg for at kontoen din har god anseelse, uten noen brudd på TikToks retningslinjer for fellesskapet. Du bør også være minst 16 år gammel og ha et bekreftet telefonnummer knyttet til TikTok-kontoen din. Når du oppfyller disse kravene, kan du fortsette å gå live på TikTok.

Hvordan gå live på TikTok - trinn-for-trinn-guide

Nå som du oppfyller kravene, la oss dykke ned i trinn-for-trinn-veiledningen for hvordan du går live på TikTok.

 1. Åpne TikTok-appen på smarttelefonen din og logg på kontoen din.
 2. På startskjermen trykker du på "+"-knappen nederst i midten av skjermen for å lage en ny video.
 3. Sveip til venstre på opptaksskjermen til du ser alternativet "Live". Trykk på den for å velge den.
 4. Skriv en fengende og engasjerende tittel for direktesendingen din. Dette vil bidra til å tiltrekke seere.
 5. Før du går live, kan du legge til filtre, effekter og til og med invitere en gjest til å bli med deg ved å trykke på de respektive ikonene.
 6. Når du er klar, trykker du på "Go Live"-knappen for å starte kringkastingen.
 7. Samhandle med publikum via live chat-funksjonen, svar på kommentarer og svar på spørsmål for å holde dem engasjert.
 8. Når du er ferdig, trykk på "Avslutt"-knappen for å avslutte direktesendingen.

Tips for en vellykket TikTok-livestream

Nå som du vet hvordan du går live på TikTok, la oss utforske noen tips for en vellykket livestream:

 1. Planlegg innholdet ditt: Før du går live, ha en generell idé om hva du vil snakke om eller vise frem. Dette vil hjelpe deg å holde fokus og levere verdifullt innhold til seerne.
 2. Engasjer med publikum: Interager med seerne gjennom live chat-funksjonen. Svar på kommentarer, still spørsmål og få publikum til å føle seg involvert i strømmen.
 3. Markedsfør livestrømmen din på forhånd: Gi følgerne dine beskjed på forhånd når du skal sende live. Du kan lage teaser-videoer eller innlegg for å skape spenning og øke seertallet.
 4. Bruk rekvisitter og visuelle elementer: Gjør livestrømmen din visuelt tiltalende ved å bruke rekvisitter eller bakgrunner som stemmer overens med innholdet ditt. Dette vil fange seernes oppmerksomhet og gjøre strømmen din mer minneverdig.
 5. Samarbeid med andre skapere: Vurder å invitere andre skapere til å bli med på direktesendingen din som gjester. Dette kan bidra til å krysspromotere hverandres innhold og tiltrekke seg et større publikum.

Samhandle med publikum under en TikTok-livestream

Under TikTok-livestrømmen din er det avgjørende å samhandle med publikum for å skape en mer engasjerende opplevelse. Her er noen måter å samhandle effektivt med seerne på:

 • Svar på kommentarer: Ta deg tid til å lese og svare på kommentarer i livechatten. Anerkjenn seerne dine, svar på spørsmålene deres og ta tak i deres bekymringer.
 • Still spørsmål: Oppmuntre seerne til å delta ved å stille dem spørsmål under direktesendingen. Dette kan utløse samtaler og holde engasjementsnivået høyt.
 • Gjennomfør spørsmål og svar-økter: Dediker en del av direktestrømmen din til en spørsmål og svar-økt. Inviter seerne til å stille spørsmål, og svar på dem direkte på kamera. Dette vil få publikum til å føle seg hørt og verdsatt.
 • Gi shoutouts: Vis takknemlighet til seerne dine ved å gi shoutouts til de som aktivt deltar i live chat. Dette vil oppmuntre andre til å engasjere seg også.

Husk at jo mer du samhandler med publikum, jo mer vil de føle seg knyttet til deg og innholdet ditt.

tiktok live 2

Feilsøking av vanlige problemer når du går live på TikTok

Selv om det er relativt enkelt å gå live på TikTok, kan du støte på noen vanlige problemer underveis. Her er noen feilsøkingstips:

 • Internett-tilkobling: Sørg for at du har en stabil og sterk internettforbindelse før du går live. Dårlig internettforbindelse kan føre til trege eller avbrutt direktesendinger.
 • Lyd- og videokvalitet: Sjekk lyd- og videoinnstillingene dine før du går direkte. Sørg for at mikrofonen og kameraet ditt fungerer som det skal for å levere en direktesending av høy kvalitet.
 • Appoppdateringer: Hold TikTok-appen din oppdatert til den nyeste versjonen. Oppdateringer inkluderer ofte feilrettinger og forbedringer, som kan bidra til å løse eventuelle problemer du kan støte på under direktesendingen din.

Hvis du fortsatt støter på problemer til tross for at du følger disse tipsene, kan du kontakte TikToks støtteteam for ytterligere hjelp.

TikTok live stream ideer og kreative måter å engasjere publikum på

Nå som du har en god forståelse av hvordan du går live på TikTok, la oss utforske noen kreative ideer for å engasjere publikum under direktesendingene dine:

Bak kulissene: Ta med publikum bak kulissene i den kreative prosessen. Vis dem hvordan du lager TikTok-videoene dine, del tips og triks, og gi dem et innblikk i hverdagen din.

Veiledninger og demonstrasjoner: Del ekspertisen din med seerne dine ved å gjennomføre direkteveiledninger eller demonstrasjoner. Lær dem en ny danserutine, et DIY-prosjekt eller en oppskrift. Dette vil ikke bare underholde publikum, men også gi verdi.

Utfordringer og spill: Lag interaktive utfordringer eller spill som seerne kan delta i under direktesendingen din. Dette kan variere fra danseutfordringer til trivia-spill, som holder publikum underholdt og engasjert.

Spørsmål og svar-økter: Dediker en del av direktestrømmen din til en spørsmål og svar-økt, der seerne kan stille deg spørsmål om hva som helst. Dette vil bidra til å skape en følelse av tilknytning og tillate publikum å bli bedre kjent med deg.

Markedsføring av TikTok-livestrømmen din - tips for å øke seertallet

For å sikre en vellykket TikTok-livestrøm, er det viktig å promotere den og øke seertallet. Her er noen tips for å hjelpe deg å gjøre nettopp det:

Annonser det på forhånd: Gi følgerne dine beskjed på forhånd når du vil sende live. Lag teaser-innlegg eller videoer for å skape spenning og forventning.

Krysspromoter på andre plattformer: Markedsfør livestrømmen din på andre sosiale medieplattformer, som Instagram, Twitter eller YouTube. Dette vil hjelpe deg å nå et bredere publikum og tiltrekke deg nye seere.

Bruk hashtags: Inkluder relevante hashtags i tittelen og beskrivelsen for direktesendingen for å øke synligheten. Bruk populære hashtags relatert til innholdet ditt for å tiltrekke flere seere.

Samarbeid med andre skapere: Samarbeid med andre TikTok-skapere for å krysspromotere hverandres live-strømmer. Dette kan bidra til å introdusere innholdet ditt for et nytt publikum og øke seertallet.

Konklusjon og siste tanker om bruk av TikTok live for innholdsskaping og engasjement

Å gå live på TikTok er et kraftig verktøy for innholdsskapere og påvirkere til å engasjere publikum i sanntid. Ved å følge trinn-for-trinn-veiledningen og implementere tipsene som er delt i denne artikkelen, kan du lage vellykkede direktesendinger som fengsler seerne og styrker fellesskapet ditt. Husk å samhandle med publikummet ditt, feilsøke vanlige problemer og promotere direktesendingene dine for å maksimere seertallet. Så fortsett, omfavn verden av TikTok-livestreaming, og ta innholdsskapingen og engasjementet ditt til nye høyder.

Slik starter du en direktesending på TikTok:

 1. Åpne TikTok-appen og trykk på plussikonet for å lage en ny video.
 2. Velg "Live" fra opptaksalternativene nederst på kameraskjermen.
 3. Skriv inn en tittel for direktesendingen din og velg "Gå live" for å begynne å kringkaste til følgerne dine.

For å gå live på TikTok må kontoen din oppfylle følgende krav:

 • Kontoen din må ha minst 1000 følgere.
 • Du må være minst 16 år gammel.
 • Kontoen din må ha god anseelse uten vesentlige brudd på TikToks retningslinjer for fellesskapet.

Ja, seere kan sende virtuelle gaver til verten under en direktesending på TikTok som en måte å støtte og engasjere seg med kringkasteren. Disse virtuelle gavene kan kjøpes med TikTok-mynter, og de fungerer som en form for inntektsgenerering for innholdsskapere som streamer direkte på plattformen.