Navigering i TikTok-forbudet: Hvordan bedrifter kan tilpasse seg og trives i en post-TikTok-æra

Opprettet 2 mars, 2024
bedrift tilpasse seg

Introduksjon til TikTok-forbudet I det stadig skiftende digitale landskapet har bedrifter måttet tilpasse seg ulike forstyrrelser, men få har vært så viktige som TikTok-forbudet. Jeg husker den dagen nyhetene kom; det sendte krusninger gjennom næringslivet. TikTok, den sosiale medieplattformen som hadde blitt en markedsføringshemot, var plutselig utilgjengelig i nøkkelmarkeder. Som noen forankret i digital markedsføring, anerkjente jeg dette som et sentralt øyeblikk. Det handlet ikke bare om å miste en plattform; det handlet om å revurdere strategiene våre i et rom som var i stadig utvikling. Forbudet rammet bedrifter av alle størrelser. For mange hadde TikTok blitt en viktig del av markedsførings- og reklamestrategiene deres. Plattformens unike algoritme og den rene viraliteten den kunne tilby, betydde at en enkelt video kunne kaste et merke i søkelyset over natten. Med denne veien stengt, måtte selskaper vurdere implikasjonene på deres digitale tilstedeværelse og inntektsstrømmer. Årsakene bak forbudet varierte fra bekymringer om personvern og nasjonal sikkerhet til geopolitiske spenninger. Uavhengig av årsak var effekten umiddelbar og dyp. Bedrifter som hadde investert tungt i TikTok-sentriske kampanjer, ble sittende i ferd med å svinge strategiene sine. Det var en vekker for mange, og understreket viktigheten av å ikke legge alle eggene i én kurv, digitalt sett.

Forstå virkningen av TikTok-forbudet på bedrifter

Virkningen av TikTok-forbudet på bedrifter var mangefasettert. Til å begynne med var det en følelse av vantro. Hvordan kunne en plattform med hundrevis av millioner aktive brukere lukkes? For noen virksomheter, spesielt de som hadde bygget sin merkevareidentitet rundt TikTok, betydde forbudet å starte fra bunnen av på andre plattformer. Timingen kunne ikke vært verre, ettersom forbudet kom midt i en global pandemi da digitale interaksjoner var viktigere enn noen gang.

Inntektsstrømmer som var knyttet til TikToks unike engasjementsmekanismer fikk et slag. Influencer-partnerskap som var sentrert rundt TikTok-personligheter mistet glansen, da disse influencerne plutselig var uten sin primære plattform. Bedrifter måtte revurdere markedsføringsbudsjettene sine, omfordele midler til andre plattformer og strategier i et forsøk på å gjenfange publikums oppmerksomhet.

Dessuten fremhevet forbudet det prekære ved å stole for mye på en enkelt plattform. Det digitale markedsføringslandskapet er iboende ustabilt; plattformer stiger og faller, algoritmer endres og brukervaner endres. Selskaper som hadde diversifisert sin tilstedeværelse på sosiale medier var bedre posisjonert for å klare stormen. De kunne utnytte sine eksisterende følgere på andre plattformer for å opprettholde synlighet og engasjement.

Alternativer til TikTok for bedrifter

Da TikTok forsvant fra appbutikkene, måtte bedrifter finne alternativer raskt. Som markedsfører måtte jeg veilede kundene mine gjennom denne overgangen, og utforske andre plattformer som tilbød lignende funksjoner og publikumsdemografi. Instagram Reels, for eksempel, dukket opp som en sterk utfordrer. Dets kortformede videoformat var kjent for TikTok-brukere, og Instagrams etablerte brukerbase gjorde det til et trygt valg for fortsatt engasjement i sosiale medier.

YouTube trappet også opp spillet med introduksjonen av YouTube Shorts, som hadde som mål å fylle tomrommet etter TikTok. Selv om YouTube allerede var en veletablert plattform, tilbød Shorts en ny måte for bedrifter å lage pent, engasjerende innhold som kunne nå et bredt publikum.

Andre plattformer som Snapchat og Twitter introduserte funksjoner for å utnytte den korte videotrenden. Snapchats Spotlight og Twitters Fleets, selv om de var kortvarige, var bevis på etterspørselen etter TikTok-lignende innhold. Bedrifter måtte være smidige og teste ut disse nye plattformene og funksjonene for å finne ut hvor innholdet deres resonerte mest effektivt.

Beste praksis for å lage og dele videoer i TikTok-stil på andre plattformer

Å tilpasse seg nye plattformer betydde å lære nyansene ved å lage videoer i TikTok-stil som ville fungere bra andre steder. En beste praksis jeg la vekt på for kundene mine var behovet for å opprettholde ektheten og kreativiteten som TikTok fremmet. Videoer skal fortsatt være relaterbare, morsomme og tilpasse seg gjeldende trender, selv om de ikke ble delt på selve TikTok.

En annen praksis var å skreddersy innhold til hver plattforms styrker. For eksempel setter Instagram-brukere pris på estetisk kvalitet og tematisk konsistens, så selv om innholdet kunne være tilfeldig som TikToks, var det ofte forventet et høyere nivå av polering. I mellomtiden kan YouTubes publikum lete etter litt lengre innhold, selv innenfor Shorts-formatet, noe som gir mulighet for mer historiefortelling og merkevaremeldinger.

Den tredje beste praksisen var å fortsette å utnytte brukergenerert innhold. TikTok trivdes med deltakelse fra fellesskapet, og det samme prinsippet kunne brukes på andre plattformer. Å oppmuntre brukere til å lage sine egne videoer med merkede hashtags eller utfordringer kan opprettholde samfunnsengasjementet som gjorde TikTok så vellykket for bedrifter.

Bruke andre sosiale medieplattformer for å nå TikTok-publikummet ditt

TikTok-forbudet betydde at bedrifter måtte identifisere hvor publikummet deres hadde migrert og etablere en tilstedeværelse på disse plattformene. En tilnærming var å bruke dataanalyse for å spore hvor tidligere TikTok-brukere brukte tiden sin. Instagram og Facebook, med sine robuste annonseplattformer, ga verdifull innsikt i publikumsatferd og preferanser.

I tillegg til å følge dataene, rådet jeg bedrifter til å engasjere seg aktivt med publikum på tvers av disse plattformene. Dette betydde ikke bare å legge ut innhold, men også å delta i samtaler, svare på kommentarer og til og med bli med eller sette i gang trender. Det var viktig å skape en følelse av fellesskap som kunne konkurrere med det de hadde bygget på TikTok.

Videre bør bedrifter ikke overse kraften til krysspromotering. Ved å koble sammen deres ulike sosiale medieprofiler og dele innhold på tvers av forskjellige plattformer, kan de lede TikTok-publikummet deres til deres nye digitale hjem. Denne strategien bidro til å opprettholde merkevarens synlighet og sørget for at følgere fortsatte å engasjere seg med favorittmerkene deres, uavhengig av plattformen.

Verktøy og ressurser for nedlasting av TikTok-videoer

Før forbudet trådte i kraft, forsøkte mange bedrifter og innholdsskapere å laste ned og bevare TikTok-videoene sine. Dette var et viktig skritt for å sikre innholdet deres og gjenbruke det for bruk på andre plattformer. Verktøy for TikTok-videonedlasting ble uvurderlige i løpet av denne perioden, slik at brukerne kunne lagre videoene sine uten vannmerket, noe som gjorde gjenbruk av innhold for andre plattformer mer profesjonelt.

Disse verktøyene var enkle å finne med et enkelt søk, men det var avgjørende å bruke pålitelige og sikre. Nettsteder og apper som tilbød TikTok-videonedlastingstjenester kom ofte med instruksjoner, noe som gjør prosessen enkel. Jeg har imidlertid alltid minnet klienter på å respektere lover om opphavsrett og personvern når de gjenbruker innhold.

Å ha et bibliotek med innhold klart til å bli redigert og delt andre steder var en betydelig ressurs. Det gjorde det mulig for bedrifter å opprettholde en konsistent publiseringsplan under overgangen til andre plattformer, og sikret at publikum forblir engasjert og informert om hvor de kan finne dem etter TikTok.

Jente Tiktok-æra

Finne de beste tidene å legge ut på TikTok alternative plattformer

Mens TikTok hadde sine egne topptider for brukerengasjement, hadde hver alternativ plattform sine unike mønstre. Å oppdage de beste tidene å legge ut på disse plattformene var avgjørende for å opprettholde synlighet og engasjement. Analyseverktøy levert av plattformene selv, som Instagram Insights og YouTube Analytics, var medvirkende til å identifisere når brukere var mest aktive.

Jeg henvendte meg også til tredjeparts analysetjenester som tilbød mer dybdedata, noe som bidro til å avgrense postingsplanene ytterligere. Det var en prosess med prøving og feiling, da de optimale postingstidene ofte varierte avhengig av virksomhetens bransje, publikumsdemografi og typen innhold som ble delt.

Konsistens var en annen nøkkelfaktor. Etablering av en regelmessig postingsplan hjalp følgere med å vite når de kunne forvente nytt innhold, og skapte en følelse av forventning og rutine som var gunstig for både publikum og merkevare.

Utforsker populære TikTok-sanger og trender på andre plattformer

TikTok var kjent for sitt musikkdrevne innhold og de virale trendene som fulgte med populære sanger. Selv om plattformen ikke lenger var tilgjengelig, vedvarte den kulturelle virkningen av disse trendene. Det var viktig for bedrifter å fortsette å benytte seg av dette aspektet av innholdsskaping, selv på andre plattformer.

Mange av sangene som ble hits på TikTok var tilgjengelige på strømmetjenester og kunne lovlig brukes i innhold på andre plattformer, forutsatt at man fikk riktig lisensiering. Disse fengende låtene og tilhørende dansebevegelser eller utfordringer kan fortsatt være en del av en merkevares innholdsstrategi, og bidra til å opprettholde en forbindelse med TikTok-publikummet.

I tillegg var det like viktig som alltid å holde fingeren på pulsen til nye trender. Å delta i disse trendene hjalp bedrifter med å holde seg relevante og relaterbare, noe som var en hjørnestein i TikToks appell. Det var en påminnelse om at selv om plattformen kan endre seg, forble de grunnleggende prinsippene for engasjerende innhold konstante.

Live på alternative plattformer: en guide for bedrifter

TikToks live-funksjon var et kraftig verktøy for engasjement i sanntid, og fraværet ble sterkt følt. Imidlertid tilbød andre plattformer lignende funksjoner, og det var viktig for bedrifter å bruke dem effektivt. Plattformer som Instagram Live og Facebook Live ga muligheter til å komme i kontakt med publikum på en direkte og personlig måte.

Jeg oppfordret bedrifter til å nærme seg disse live-øktene med en klar plan. Enten det var for spørsmål og svar, produktlansering eller bak kulissene, hjalp det å ha en struktur til å holde økten engasjerende og på merket. Det var også viktig å promotere disse live-arrangementene på forhånd, for å sikre et godt oppmøte.

Interaktivitet var nøkkelen til en vellykket live-økt. Å oppmuntre til deltakelse gjennom kommentarer og reaksjoner gjorde opplevelsen morsommere for både publikum og programleder. Dette nivået av interaksjon bidro til å gjenskape fellesskapsfølelsen som var integrert i TikToks live-funksjon.

Konklusjon: Tilpasser seg og trives i en post-TikTok-æra

TikTok-forbudet ga betydelige utfordringer, men det ga også bedrifter en sjanse til å revurdere og styrke sine digitale markedsføringsstrategier. Ved å omfavne alternative plattformer og tilpasse seg ny praksis for innholdsskaping, kan bedrifter opprettholde forbindelsen med publikum. Det var et vitnesbyrd om motstandskraften og tilpasningsevnen som kreves i den digitale tidsalderen.

Når du navigerer etter TikTok-æraen, var nøkkelen for enhver bedrift viktigheten av fleksibilitet og viljen til å utvikle seg. Når plattformer kommer og går, er kjernen i vellykket markedsføring fortsatt evnen til å fortelle en overbevisende historie og engasjere et publikum på meningsfulle måter.

Det digitale landskapet vil garantert fortsette sitt raske endringstakt, men ved å holde seg informert og smidig kan bedrifter ikke bare overleve, men også trives, uansett omstendigheter. Og når vi beveger oss fremover, er det spennende å tenke på de nye mulighetene og plattformene som vil dukke opp, klare for bedrifter å utforske og erobre.

Bedrifter kan tilpasse seg ved å diversifisere sin tilstedeværelse på sosiale medier, fokusere på alternative plattformer, for eksempel Instagram Reels eller YouTube Shorts, investere i influencer-markedsføring og utforske nye sosiale medier-trender.

Selv om TikTok-forbudet kan utgjøre innledende utfordringer, kan bedrifter redusere virkningen ved å omfordele ressurser til andre plattformer, avgrense innholdsstrategien og holde seg smidig for å tilpasse seg skiftende sosiale medielandskap.

Bedrifter kan trives ved å fremme kreativitet og autentisitet i innholdet, engasjere seg med publikum på forskjellige plattformer, utnytte brukergenerert innhold, samarbeide med påvirkere på tvers av ulike plattformer, og holde seg informert om bransjetrender og endringer i forbrukeratferd.