Slik går du live på Instagram

Opprettet 14 mars, 2024
gå live instagram

Instagram Live er en kraftig funksjon som lar deg få kontakt med publikum i sanntid gjennom live videostreaming. Enten du er en bedriftseier, innholdsskaper eller bare en person som ønsker å dele opplevelsene dine, kan det å gå live på Instagram hjelpe deg med å engasjere følgerne dine på et dypere nivå.

Fordeler med å gå live på Instagram

Det er mange fordeler med å gå live på Instagram. Først og fremst gir det en autentisk og uredigert måte å få kontakt med publikum på. I motsetning til forhåndsinnspilte videoer lar Instagram Live deg samhandle med seerne dine i sanntid, svare på spørsmålene deres og svare på kommentarene deres når de kommer inn.

Videre, å gå live på Instagram bidrar til å øke synligheten din på plattformen. Når du starter en live-video, mottar følgerne dine et varsel, noe som øker sannsynligheten for at de vil stille inn. I tillegg vises Instagram Live-videoer ofte foran i Stories-feeden, noe som gir deg muligheten til å nå et bredere publikum.

En annen fordel med å gå live på Instagram er muligheten til å gjenbruke innholdet ditt. Etter at livevideoen din avsluttes, har du muligheten til å lagre den på profilen din eller laste den ned for fremtidig bruk. Dette betyr at selv de som gikk glipp av direktesendingen kan se den på et senere tidspunkt, noe som forlenger levetiden til innholdet ditt.

Krav for å gå live på Instagram

Før du kan gå live på Instagram, er det noen krav du må huske på. Først må du sørge for at du har en stabil internettforbindelse. Et sterkt Wi-Fi-signal eller en pålitelig dataplan er avgjørende for å forhindre avbrudd under liveøkten.

For det andre må du ha en Instagram-konto. Hvis du ikke allerede har en, kan du enkelt opprette en konto ved å laste ned Instagram-appen på mobilenheten din og følge registreringsprosessen.

Til slutt må kontoen din overholde Instagrams retningslinjer for fellesskapet. Dette betyr at du bør avstå fra å dele noe innhold som bryter med Instagrams retningslinjer, for eksempel eksplisitt eller skadelig materiale.

Slik går du live på Instagram

Å gå live på Instagram er en enkel prosess. Her er en trinn-for-trinn guide som hjelper deg med å komme i gang:

 1. Åpne Instagram-appen på mobilenheten din og logg på kontoen din.
 2. Trykk på kameraikonet øverst til venstre på skjermen, eller sveip til høyre fra feeden for å få tilgang til kameraet.
 3. Når du er på kameraskjermen, sveip til venstre for å velge "Live"-alternativet.
 4. Tilpass livevideoinnstillingene dine ved å legge til en tittel som fanger essensen av sendingen din og velg de riktige personverninnstillingene. Du kan velge å gå live kun for følgerne dine eller la alle på Instagram bli med på liveøkten din.
 5. Når du er klar til å starte live-videoen, trykker du på "Gå live"-knappen. Instagram starter en nedtelling fra tre, noe som gir deg et øyeblikk til å forberede deg.
 6. Når du har sendt live, kan du samhandle med seerne dine gjennom kommentarer og reaksjoner. Oppmuntre publikum til å stille spørsmål og engasjere seg i innholdet ditt.
 7. Når du er klar til å avslutte livevideoen din, trykker du bare på "Avslutt"-knappen. Instagram vil gi deg muligheten til å lagre videoen din på kamerarullen eller forkaste den.

Live på Instagram Stories

I tillegg til å gå live på Instagram-feeden din, kan du også gå live på Instagram Stories. Denne funksjonen lar deg dele live-videoer med følgerne dine som forsvinner etter 24 timer.

Følg disse trinnene for å gå live på Instagram Stories:

 1. Åpne Instagram-appen og sveip til høyre fra feeden din for å få tilgang til kameraet.
 2. Sveip til venstre for å velge "Live"-alternativet.
 3. Tilpass livevideoinnstillingene dine, for eksempel å legge til en tittel og velge de riktige personverninnstillingene.
 4. Trykk på "Go Live"-knappen for å starte live-videoen din.
 5. Interager med publikum gjennom kommentarer og reaksjoner, akkurat som i en vanlig Instagram Live-økt.
 6. Når livevideoen din avsluttes, forsvinner den automatisk fra Stories-delen.

Tips for en vellykket Instagram Live-økt

For å få mest mulig ut av Instagram Live-økten din, vurder å implementere disse tipsene:

 1. Planlegg innholdet ditt på forhånd. Skisser hovedemnene du ønsker å dekke og forbered eventuelle visuelle hjelpemidler eller rekvisitter du måtte trenge.
 2. Markedsfør live-økten din på forhånd. Bruk Instagram-feeden din, historier og andre sosiale medieplattformer for å skape forventning og varsle følgerne dine om den kommende sendingen.
 3. Engasjer med publikum. Svar på kommentarer og spørsmål i sanntid for å få seerne til å føle seg verdsatt og hørt.
 4. Eksperimenter med ulike typer innhold. Ikke vær redd for å prøve ut ulike formater, for eksempel intervjuer, spørsmål og svar-økter eller glimt bak kulissene.
 5. Vær deg selv og ha det gøy. Autentisitet er nøkkelen til å komme i kontakt med publikummet ditt, så la personligheten din skinne gjennom.
gå live instagram

Markedsføring av Instagram Live Session

For å sikre en vellykket Instagram Live-økt, er det avgjørende å markedsføre den effektivt. Her er noen strategier for å hjelpe deg med å generere buzz og maksimere seertallet:

 1. Lag iøynefallende grafikk eller videoer for å annonsere live-økten din. Bruk oppsiktsvekkende bildetekster og hashtags for å øke synligheten.
 2. Samarbeid med andre influencere eller merkevarer i din nisje. Å være vertskap for en direktesendt økt kan hjelpe dere med å treffe hverandres publikum og nå ut til et bredere utvalg av potensielle seere.
 3. Utnytt dine eksisterende sosiale medieplattformer. Krysspromoter Instagram Live-økten din på andre kanaler som Facebook, Twitter og YouTube for å utvide rekkevidden din.
 4. Bruk Instagrams funksjoner. Dra nytte av Stories, IGTV og Utforsk-siden for å erte liveøkten din og få trafikk til profilen din.
 5. Engasjer med publikum før live-økten.
 6. Svar på kommentarer til innleggene dine, svar på direktemeldinger, og bygg opp spenning frem mot sendingen.

Feilsøking av vanlige problemer under en Instagram Live-økt


Selv om det å gå live på Instagram er en relativt jevn prosess, kan du støte på noen utfordringer underveis. Her er noen vanlige problemer og hvordan du feilsøker dem:

Dårlig internettforbindelse: Hvis livevideoen din henger etter eller fryser, kan du prøve å gå nærmere Wi-Fi-ruteren eller bytte til et mer stabilt datanettverk.

Lydproblemer: Hvis seerne dine har problemer med å høre deg, sjekk at mikrofonen din ikke er tildekket eller blokkert. Du kan også prøve å bruke hodetelefoner med innebygd mikrofon for bedre lydkvalitet.

Lavt seerengasjement: Hvis du ikke mottar mange kommentarer eller reaksjoner i løpet av liveøkten, kan du oppmuntre seerne til å delta ved å stille spørsmål eller kjøre avstemninger.

Appen krasjer: Hvis Instagram-appen krasjer under direktesendt video, kan du raskt åpne den igjen og gjenoppta sendingen. Seerne dine vil kunne bli med på live-økten igjen.

Konklusjon

Instagram Live er et verdifullt verktøy for å komme i kontakt med publikum i sanntid og vise frem ditt autentiske jeg. Ved å følge trinnene som er skissert i denne veiledningen og implementere de gitte tipsene, vil du være godt i gang med å arrangere vellykkede live-økter på Instagram. Så fortsett, trykk på "Go Live"-knappen, og begynn å engasjere følgerne dine som aldri før!

For å gå live på Instagram, åpne appen, trykk på kameraikonet, sveip til venstre for å velge «Live»-alternativet, tilpass innstillingene dine og trykk på «Go Live»-knappen.

For å gå live på Instagram Story, sveip til høyre fra feeden din for å få tilgang til kameraet, sveip til venstre for å velge "Live"-alternativet, tilpass innstillingene dine og trykk på "Go Live"-knappen.

Instagram Live er tilgjengelig for alle brukere, uavhengig av antall følgere. Du trenger imidlertid minst 1000 følgere for å legge til en lenke til Instagram-historiene dine, noe som kan være nyttig for å promotere live-øktene dine.