Slik legger du til musikk i Instagram-historien

Opprettet 6 mars, 2024
instagram historie musikk

I dagens digitale tidsalder har sosiale medieplattformer blitt en integrert del av livene våre. Spesielt Instagram har fått enorm popularitet for sine visuelle historiefortellingsevner. En av de mest engasjerende funksjonene på Instagram er muligheten til å legge til musikk i historiene dine. Enten du vil sette stemningen, uttrykke deg selv eller bare underholde følgerne dine, kan du legge til musikk ta Instagram-historiene dine til neste nivå. I denne artikkelen vil jeg veilede deg gjennom prosessen med å legge til musikk til Instagram-historien din ved hjelp av den innebygde musikkfunksjonen, samt hvordan du legger til din egen musikk ved hjelp av tredjepartsapper.

Hvorfor legge til musikk i Instagram-historien din?


Musikk har en kraftig innvirkning på følelsene våre og kan forbedre den generelle opplevelsen av Instagram-historien din. Det kan forvandle et hverdagslig øyeblikk til et minneverdig øyeblikk, og skape en forbindelse med publikummet ditt. Ved å legge til musikk i Instagram-historien din kan du sette tonen, fremkalle visse følelser og gjøre innholdet ditt mer engasjerende og underholdende. Enten du deler en reiseopplevelse, viser frem et nytt produkt eller bare fanger et daglig øyeblikk, kan musikk gi historien din et ekstra snev av kreativitet og autentisitet.

Hvordan legge til musikk til Instagram-historien ved hjelp av den innebygde musikkfunksjonen

Instagram har gjort det utrolig enkelt å legge til musikk i historiene dine med den innebygde musikkfunksjonen. Slik kan du gjøre det:

 1. Åpne Instagram-appen på mobilenheten din og sveip til høyre for å få tilgang til kameraet.
 2. Ta et bilde eller en video for historien din, eller velg en fra kamerarullen din.
 3. Trykk på klistremerkeikonet øverst på skjermen.
 4. Velg "Musikk"-klistremerket fra de tilgjengelige alternativene.
 5. Søk etter en sang eller bla gjennom de forskjellige kategoriene og spillelistene.
 6. Når du har funnet ønsket sang, kan du forhåndsvise den ved å trykke på den.
 7. Juster lengden på sangen ved å dra glidebryteren til venstre eller høyre.
 8. Tilpass utseendet til musikkklistremerket ved å trykke på det og velge forskjellige stiler.
 9. Flytt og endre størrelsen på musikkklistremerket til ønsket plassering i historien din.
 10. Trykk på "Ferdig" for å legge musikken til Instagram-historien din.

Ved å bruke den innebygde musikkfunksjonen kan du enkelt finne populære sanger, utforske forskjellige sjangre og legge til et snev av personlig tilpasning til Instagram-historien din.

Legge til din egen musikk til Instagram-historien ved hjelp av tredjepartsapper

Hvis du vil legge til din egen musikk til Instagram-historien din, kan du bruke tredjepartsapper som gir denne funksjonaliteten. Her er noen populære apper som lar deg legge til din egen musikk til Instagram-historien din:

 1. Spotify: Med over millioner av sanger i biblioteket er Spotify et godt valg for å legge til din egen musikk til Instagram-historien din. Bare lag en spilleliste med sangene du vil bruke og lagre den på Spotify. Åpne deretter Instagram-appen, sveip til høyre for å få tilgang til kameraet, og følg de samme trinnene som er nevnt tidligere for å legge til et musikkklistremerke. Trykk på "Mer"-alternativet og velg Spotify for å velge din lagrede spilleliste.
 2. SoundCloud: SoundCloud er en annen populær plattform for å oppdage og dele musikk. Den lar deg laste opp dine egne spor eller utforske den enorme samlingen av brukergenerert innhold. For å legge til din egen musikk fra SoundCloud til Instagram-historien din, åpne SoundCloud-appen, velg sporet du vil dele, trykk på deleikonet og velg alternativet "Instagram Stories".
 3. InShot: InShot er en allsidig videoredigeringsapp som tilbyr en rekke funksjoner, inkludert muligheten til å legge til musikk til videoene dine. Du kan importere din egen musikk fra enhetens bibliotek eller velge fra appens samling. Når du har redigert videoen din i InShot, kan du lagre den på kamerarullen din og deretter laste den opp til Instagram-historien din.

Dette er bare noen få eksempler på de mange tredjepartsappene som er tilgjengelige som lar deg legge til din egen musikk i Instagram-historien din. Utforsk ulike alternativer og finn den som passer dine behov og preferanser.

Trinn for å legge til din egen musikk i Instagram-historien


Nå som du er kjent med den innebygde musikkfunksjonen og tredjepartsapper, la oss gå gjennom trinnene for å legge til din egen musikk i Instagram-historien din:

 1. Velg musikken du vil legge til i Instagram-historien din, og sørg for at den er lagret på enheten din eller i appen du bruker.
 2. Åpne Instagram-appen på mobilenheten din og sveip til høyre for å få tilgang til kameraet.
 3. Ta et bilde eller en video for historien din, eller velg en fra kamerarullen din.
 4. Trykk på klistremerkeikonet øverst på skjermen.
 5. Velg "Musikk"-klistremerket fra de tilgjengelige alternativene.
 6. I stedet for å bruke den innebygde musikkfunksjonen, trykk på alternativet "Min musikk" eller "Egendefinert".
 7. Velg kilden du vil legge til din egen musikk fra (f.eks. Spotify, SoundCloud, InShot).
 8. Velg den spesifikke sangen eller spillelisten du vil legge til i Instagram-historien din.
 9. Tilpass utseendet til musikkklistremerket ved å trykke på det og velge forskjellige stiler.
 10. Flytt og endre størrelsen på musikkklistremerket til ønsket plassering i historien din.
 11. Trykk på "Ferdig" for å legge til din egen musikk i Instagram-historien din.
 12. Ved å følge disse trinnene kan du legge til din egen musikk og vise frem din personlige smak og stil i Instagram-historiene dine.

Feilsøkingstips for å legge til musikk i Instagram-historien


Noen ganger kan du støte på problemer eller problemer mens du legger til musikk i Instagram-historien din. Her er noen feilsøkingstips for å hjelpe deg med å overvinne vanlige utfordringer:

 • Oppdater appen din: Sørg for at du har den nyeste versjonen av Instagram-appen installert på enheten din. Oppdateringer inkluderer ofte feilrettinger og forbedringer som kan løse eventuelle problemer med å legge til musikk i historiene dine.
 • Sjekk internettforbindelsen din: En stabil internettforbindelse er avgjørende for å få tilgang til musikkbiblioteket og legge til musikk i Instagram-historien din. Sørg for at du er koblet til et pålitelig Wi-Fi-nettverk eller har en sterk mobildatatilkobling.
 • Tøm buffer og data: Hvis du opplever vedvarende problemer med å legge til musikk, kan det hjelpe å tømme hurtigbufferen og dataene til Instagram-appen. Gå til enhetens innstillinger, finn Instagram-appen og tøm hurtigbufferen og dataene. Merk at dette vil logge deg ut av appen, så sørg for at du husker påloggingsinformasjonen din.
 • Start enheten på nytt: Noen ganger kan en enkel omstart løse midlertidige feil og gjenopprette funksjonaliteten til appen. Slå av enheten, vent i noen sekunder, og slå den deretter på igjen.
 • Kontakt Instagram-støtte: Hvis ingen av feilsøkingstipsene ovenfor fungerer, kan du kontakte Instagram-støtte for ytterligere hjelp. De kan kanskje gi spesifikke løsninger eller innsikt i problemet du står overfor.

Ved å følge disse feilsøkingstipsene kan du sikre en jevn og problemfri opplevelse når du legger til musikk i Instagram-historien din.

instagram historie musikk 2

Kreative måter å bruke musikk i Instagram-historien din


Nå som du vet hvordan du legger til musikk i Instagram-historien din, la oss utforske noen kreative måter å få mest mulig ut av denne funksjonen og forbedre historiefortellingen din:

 1. Lydspor for reiseeventyr: Hvis du deler reiseopplevelsene dine, kan det å legge til musikk transportere publikum til destinasjonen og forsterke følelsene som fanges i bildene og videoene dine. Velg sanger som gjenspeiler stemningen og atmosfæren på stedet du besøker.
 2. Fremhev produktfunksjoner: Hvis du viser frem et produkt eller en tjeneste, kan musikk bidra til å skape en fengslende og engasjerende historie rundt det. Bruk positive og energiske sanger for å fremheve produktets funksjoner og fordeler, eller velg et spor som stemmer overens med merkevarens identitet.
 3. Emosjonell historiefortelling: Musikk har kraften til å fremkalle følelser og skape en dypere forbindelse med publikum. Bruk den til å forsterke den emosjonelle effekten av historiene dine, enten du deler en personlig anekdote, et dyptfølt budskap eller en motiverende historie.
 4. Øyeblikk bak kulissene: Musikk kan legge til et morsomt og lekent element til innhold bak kulissene. Velg fengende låter eller optimistiske spor som følger med videoene bak kulissene, og gir publikum et innblikk i den kreative prosessen eller daglige rutinen.
 5. Interaktive opplevelser: Eksperimenter med interaktive elementer i Instagram-historien din ved å bruke musikk. Du kan for eksempel be publikum om å gjette sangen som spilles i bakgrunnen eller lage en meningsmåling som ber dem velge favorittsporet sitt.

Ved å inkorporere musikk kreativt i Instagram-historiene dine, kan du engasjere publikum, gjøre innholdet ditt mer minneverdig og skille deg ut fra mengden.

Juridiske hensyn når du legger til musikk i Instagram-historien


Selv om det å legge til musikk i Instagram-historien din kan være en fin måte å forbedre innholdet ditt på, er det viktig å være klar over de juridiske vurderingene og potensielle opphavsrettsproblemer. Her er noen viktige punkter å huske på:

Brudd på opphavsrett: Bruk av opphavsrettsbeskyttet musikk uten tillatelse kan føre til opphavsrettsbrudd. Det er viktig å respektere rettighetene til artister og skapere ved å skaffe de nødvendige lisensene eller tillatelsene før du bruker musikken deres i Instagram-historiene dine.

Avgiftsfri musikk: For å unngå opphavsrettsproblemer kan du bruke royaltyfri musikk, som er musikk som er lisensiert for spesifikke bruksområder uten behov for individuelle tillatelser. Det er flere plattformer som tilbyr et bredt spekter av royaltyfri musikk, som Soundstripe, Epidemic Sound og Artlist.

Lisensavtaler: Hvis du vil bruke populære sanger i Instagram-historiene dine, må du kanskje skaffe lisensavtaler med de respektive rettighetshaverne. Dette kan innebære å kontakte artisten eller plateselskapet deres for å forhandle vilkårene for bruk av musikken deres.

Attribusjon: Når du bruker musikk som krever attribusjon, sørg for å kreditere artisten eller kilden på riktig måte i Instagram-historien din. Dette kan gjøres ved å nevne artistens navn, inkludert en lenke til nettsiden eller profilen på sosiale medier, eller ved å bruke de riktige taggene og hashtaggene.

Det er avgjørende å utdanne deg selv om lovligheten av å bruke musikk i Instagram-historiene dine og sørge for at du overholder de relevante lover og regler for opphavsrett. Å ignorere disse hensynene kan føre til juridiske konsekvenser og skade din tilstedeværelse på nettet.

Alternativer til å legge til musikk i Instagram-historien


Hvis det ikke er mulig eller egnet for innholdet ditt å legge til musikk i Instagram-historien din, finnes det alternative måter å forbedre historiefortellingen din og engasjere publikum. Her er noen ideer:

Lydeffekter: I stedet for musikk kan du inkludere lydeffekter for å legge til dybde og atmosfære til Instagram-historien din. Enten det er lyden av bølger som slår, fuglekvitter eller en dør som åpnes, kan lydeffekter skape en mer oppslukende opplevelse for publikum.

Voiceover: Vurder å bruke din egen stemme eller en fortellerstemme for å gi kontekst og fortellerstemme til Instagram-historien din. Dette kan være spesielt effektivt for opplæringsprogrammer, videoer bak kulissene eller historiefortelling.

Bildetekster og tekst: Bruk bildetekster og tekstoverlegg for å formidle budskapet ditt og engasjere publikum. Du kan eksperimentere med forskjellige fonter, farger og animasjoner for å gjøre teksten din visuelt tiltalende og tiltrekkende.

Visuelle effekter: Utforsk de forskjellige visuelle effektene og filtrene som er tilgjengelige på Instagram for å forbedre den visuelle appellen til historiene dine. Fra boomeranger til superzoom, det finnes ulike alternativer for å legge til et snev av kreativitet og unikhet til innholdet ditt.

Husk at nøkkelen er å eksperimentere og finne alternative måter å gjøre Instagram-historiene dine engasjerende og minneverdige på, selv om musikk ikke er hovedfokuset.

Konklusjon


Å legge til musikk i Instagram-historien din kan heve historiefortellingen din og engasjere publikum på en unik måte. Enten du velger å bruke den innebygde musikkfunksjonen eller legge til din egen musikk gjennom tredjepartsapper, er mulighetene uendelige. Husk å vurdere de juridiske aspektene og opphavsrettsproblemene når du bruker musikk, og utforsk alternative metoder for å forbedre Instagram-historiene dine hvis musikk ikke passer for innholdet ditt. Med disse tipsene og teknikkene kan du lage fengslende og minneverdige Instagram-historier som etterlater et varig inntrykk på følgerne dine. Så fortsett, slipp kreativiteten løs, og la musikken være lydsporet til Instagram-historien din!

Dessverre er musikkklistremerket den primære metoden for å legge til musikk i Instagram-historien din. Selv om det finnes alternative apper og metoder, tilbyr de kanskje ikke den samme sømløse integrasjonen som den innebygde musikkfunksjonen.

Tilgjengeligheten av sanger i Instagrams musikkbibliotek kan variere avhengig av hvor du befinner deg og lisensavtaler med musikkselskaper. Hvis du ikke finner en bestemt sang, kan det hende at den ikke er lisensiert for bruk i din region.

Ja, du kan legge til musikk til både bilder og videoer på Instagram-historien din. Bare følg de samme trinnene nevnt tidligere for å legge til et musikkklistremerke til historien din.